top of page

המהפכה הבאה בתעשייה: Industry 4.0

מה זה Industry 4.0?
Industry 4.0 מתייחס למהפכה התעשייתית הרביעית.

לאחר מיכון (תעשייה 1.0), ייצור המוני (תעשייה 2.0) ואוטומציה (תעשייה 3.0), כעת "האינטרנט של הדברים" הופך לחלק בלתי נפרד מהייצור.

Industry 4.0 היא המהפכה הבאה בתיעוש.

המטרה היא לקחת את כל התהליכים הבודדים במחשוב, שמכונות המפעל מבצעות, למערכות שלהם ולייבא אותם לענן.

זרימת העבודה, התחזוקה והניהול של כל מכונה וסדרת מכונות ייעשו מרחוק ב-IoT התעשייתי.

 

זה מאפשר גישה מרחוק לשירותים, אפליקציות ונתונים מאוחסנים. IoT משתמש בענן וממכן תהליכים באובייקטים המסונכרנים לאינטרנט, כמו מכוניות התומכות באינטרנט ומערכות תאורה והצללה מרוחקות לבית. Industry 4.0 משתמש גם במחשוב ענן וגם ב-IoT כדי לקחת תהליכים המנוהלים באופן פנימי על ידי אנשים ומכונות ולהעביר אותם לענן. כאן הם מנוהלים מכל מקום בעולם.

לטכנולוגיות Industry 4.0 יש פוטנציאל ליצור הזדמנויות צמיחה יוצאות דופן ויתרונות תחרותיים שעסקים יוכלו להגדיל את הפרודוקטיביות שלהם בכ-30% באמצעות Industry 4.0

מכונות חכמות:

מכונות חכמות חולקות מידע אחת עם השנייה, הן יכולות לארגן את עצמן בעצמן ולעבוד יחד כדי לתאם תהליכים ותאריכים, זה הופך את הייצור לגמיש ויעיל יותר, מכונות אלו מתקשרות ישירות עם כל מערכות ה-IT בחברה, מה שמאפשר זרימה של מידע לתחומים כמו מכירות או פיתוח.

מתקני ייצור:

במפעלים חכמים, אנשים עדיין ממלאים תפקיד קריטי בתהליך הייצור. כמפעילים מוגברים, הם שולטים ומפקחים על רצפי הייצור ברשת הייצור. מערכות סיוע מבוססות IT כגון משקפי נתונים יכולות למעשה להרחיב את הראייה המורחבת של מפעיל על מפעל אמיתי מערכות סיוע כאלה יכולות להיות מותאמות ליכולות ולצרכים האישיים של אנשי הצוות, והן מציעות פוטנציאל להאריך את הזמן שבו אנשים מבוגרים נשארים. בכוח העבודה.

מוצרים חכמים:

כל מוצר חכם מכיל נתונים על תנאי הפעלה וסטטוסי מוצר. הנתונים האלה מאוחסנים על דברים כמו שבבי RFID זעירים, והם מספקים עותק וירטואלי של כל מוצר חכם.

מידע כזה נאסף, מתעדכן ומוערך לאורך חיי המוצר לפי הצורך, החל מהשלב הראשון של הייצור ועד לשימוש בפועל של הלקוח וכל הדרך למיחזור.

 

שירותים חכמים:

Industry 4.0 אינו מוגבל למפעלים, מוצרים חכמים עושים יותר מאשר שליטה אקטיבית בתהליך הייצור שלהם, ברגע שהם נמסרים ללקוח, הם משמשים פלטפורמה למודלים עסקיים חדשים.

בעתיד, יהיו מיליארדי מוצרים חכמים שמחוברים לאינטרנט לאורך כל חייהם השימושיים, והם יחסכו כמויות אדירות של נתונים (ביג דאטה) על תנאי ההפעלה והסטטוסים של המוצר שלהם בענן.

ניתן להשתמש בכל הנתונים שהם אספו כדי לייעל מוצרים.

אלגוריתמים חכמים יכולים לקשר נתונים קיימים למידע חדש (Smart Data), הם מספקים בסיס להציע ללקוחות שירותים מותאמים אישית, מבוססי נתונים (שירותים חכמים) בנוסף למוצר הפיזי. לדוגמה, מפעילי מכשירי אבחון יכולים לאסוף ולנתח נתונים על כל המכשירים המופעלים באזור שהם אחראים עליו ולהשתמש בהם כדי ליצור שירותים חדשים, כמו אבחונים אפשריים.

האם אתה מוכן להאיץ את הייצור שלך?

bottom of page